Utmärkelsen – Fexco Nordic

by Rådet | 1 oktober 2010 1:42 e m

FEXCO Nordic AB

Företaget har av Rådet för Integration i Arbetslivet tilldelats 2007 års utmärkelse i kategorin privata arbetsgivare. Motiveringen är:

”FEXCO Nordic AB har i sin gränsöverskridande verksamhet integrationsarbetet som en del av sin affärsidé. Med deras fokus på kompetens och likabehandling i rekryteringsarbetet och på arbetsplatsen bidrar de på ett föredömligt sätt till ett mer utvecklat och öppet arbetsliv.”

Utmärkelsen som PDF » pdf-ikon

Integration – en del av affärsidén

”För oss handlar inte integration om att vara snälla eller politiskt korrekta. Det handlar om att göra bättre affärer genom att på bästa sätt utnyttja den kompetens som finns i Sverige”, säger FEXCO:s nordiska vd Mikael Anderzén och fortsätter:
”Sveriges utveckling till ett mångkulturellt samhälle som samlar människor med band till familj och släkt i länder över hela världen är själva grunden för vår verksamhet.”

Kunderna kan via FEXCO:s nätverk av ombud för Western Union skicka pengar från drygt 1300 ombud i Norden till över 200 länder över hela världen. Tjänsten innebär att kunden enkelt och snabbt kan skicka pengar från exempelvis Pressbyrån, X-change eller närmaste tobakshandlare. Kunderna har också tillgång till FEXCO:s multikulturella callcenter där de kan få hjälp på sitt modersmål.
”När vi rekryterar har den kulturella kompetensen nästan lika stor betydelse som språkkunskaperna. Även om det finns svenskar som behärskar språket, vet vi att våra kunder uppskattar mötet med en person med den förståelse som skapas av egna erfarenheter”, säger Mikael Anderzén.

FEXCO Nordic förfogar över Nordens största multikulturella callcenter som har service på drygt 25 olika språk. Tillgängligheten är hög med öppettider alla dagar året om.
Även i sin marknadsföring har företaget anpassat sig till sina målgruppers bakgrund. Företaget annonserar i Sverige på en rad olika språk och deltar aktivt vid kulturella aktiviteter och kampanjer med anknytning till kundernas hemländer. Senast anordnades en pristävling med anledning av den muslimska fastemånaden Ramadan. FEXCO stöder även kontinuerligt humanitära projekt världen över och bidrar på så sätt till återuppbyggnad av kundernas hemländer. Projekten kan skapas tack vare ett nära samarbete med etniska föreningar i Norden.
FEXCO:s vd Mikael Anderzén tror på ett ökat behov av multikulturell kompetens inom serviceområdet:
”Att kunna erbjuda sina kunder service på deras modersmål och med kulturell kompetens, höjer servicegraden och är därmed en konkurrensfördel. Vi kan erbjuda den kompetensen till både företag och myndigheter, som exempelvis Försäkringskassan och Skattemyndigheten”, säger han.

FEXCO Service Centers entré

FEXCO Service Center

Om FEXCO

FEXCO Group har sitt Nordiska huvudkontor i Trelleborg. Företaget grundades 1981 och har verksamhet i Irland, Storbritannien, Spanien, Förenade Arab Emiraten, Malta, Norden, Australien och USA.
FEXCO Nordic är sedan 1999 Western Unions nordiska agent för global betalningsförmedling och rekryterar ombud inom branscher som ofta möter målgruppen. Denna betalningsförmedling är snabb – mottagaren har pengarna inom några minuter, enkel – endast en blankett behövs, och säker.

Portätt av Mikael Anderzén, vd FEXCO Nordic AB

Mikael Anderzén, vd FEXCO Nordic AB

Mikael Anderzén, VD FEXCO Norden

Mikael Anderzén är civilekonom från Lund med bred internationell erfarenhet.
Efter att ha arbetat som ekonomichef inom McDonald´s och för Malmö Aviation AB var han VD för SSP:s (fd. SAS Service Partner) verksamhet i Saudiarabien, Irland och Danmark. Han har även varit Nordisk VD för en stor fransk livsmedelskoncern.

För mer info:

www.fexconordic.com

Mikael Anderzén
VD, FEXCO Nordic
Tel: 0410-484 12, 0708-35 90 22

Karmen Mandic
Head of Marketing
Tel: 0410-484 79, 0709-35 90 25

Pressmaterial – jpg-bilder:

Source URL: https://integrationiarbetslivet.se/utmarkelsen/tidigare-utmarkelser/utmarkelsen-fexco-nordic/